Thainyrkkeilyn SM-kilpailut 2018

Routa fight Promotion, MMA Joensuu ja Suomen muaythai-liitto järjestivät Joensuun urheilutalolla 2.-4.2.2018 thainyrkkeilyn SM-kilpailut. Kisoihin osallistui MMA Joensuulta lopulta kolme ottelijaa; Mikko Soikkeli, Roni Lång sekä Eetu Nevalainen. Miska Rautiainen sairastui kilpailuihin valmistavalla kaudella ja joutui perumaan osallistumisensa loppumetreillä. Karjalainen kirjoitti tapahtumasta isot lehtijutut läpi koko viikonlopun. Vastaavanlaista näkyvyyttä thainyrkkeily ei ollut saanut koskaan aiemmin Joensuussa.

Kilpailut alkoivat perjantaina karsinnoilla sekä semifinaaleilla. Kisaurakan aloitti samalla myös MMA Joensuun ottelijat. Ensimmäisenä kehään hyppäsi 20-vuotias Eetu Nevalainen, joka kohtasi Johannes Purasen sarjassa -71kg. Nevalainen sai koneensa käyntiin ainoastaan hetkittäin ja Puranen vei ottelun voiton selkeästi tuomariäänin 3-0. Ottelu oli kuitenkin hyvää kokemusta nuorelle Eetu Nevalaiselle. Otteluvideo >> tästä.

Toisena kehään hyppäsi MMA Joensuun Mikko Soikkeli sarjassa -91kg. Semifinaalivaiheessa häntä vastaan asettui Ivar Wikström Nummelasta. Miehet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi tuomariäänin 3-0 Soikkelin voittoon ja viimeisin kohtaaminen vastaavasti 3-0 Wikströmmille. Edellisen hävityn ottelun opit oltiin otettu kuitenkin talteen ja Soikkeli lähti otteluun erilaisella taktiikalla edelliseen otteluun verrattuna. Taktiikan muutos puri selvästi ja Soikkeli hallitsikin ottelua kaikki kolme erää. Soikkeli finaaleihin tuomariäänin 3-0. Otteluvideo >> tästä.

Kolmantena kehään hyppäsi MMA Joensuun Roni Lång ja hän kohtasi sarjassa +91kg Jyväskylän Antti Ikosen. Roni lähti päättäväisesti liikkeelle ensimmäisessä erässä ja nappasikin heti alkuun muutamia tilannevoittoja. Ikonen malttoi hyvin katsoa paikkansa ja iski hyvin ajoitetun takakäden suoran Långin nenään. Isku osui niin hyvin, että Långin nenä murtui ja kilpailujen lääkäri keskeytti ottelun jo 1.erässä. Otteluvideo >> tästä.

Sunnuntain finaaleissa MMA Joensuun Mikko Soikkeli kohtasi Kemin kokeneen Jussi Pirttikankaan. Ensimmäinen erä meni tunnustellessa Pirttikankaan ollessa hiukan osuvampi. Toisessa erässä Pirttikangas sai lyöntinsä irtoamaan ja hän onnistui lyömään Soikkelin kahdesti luvunlaskulle. Ottelun ratkaisu syntyi lopullisesti siinä vaiheessa, kun kehätuomari antoi varoituksen Soikkelille. Varoitus tuli STOP komennon jälkeisestä kyynärpääiskusta. Piste-etumatka oli jo kolmanteen erään lähtiessä niin suuri, että ottelun voitto oli jo ratkennut. Mikko Soikkelille siis SM-hopeaa, joka on paras MMA Joensuun miesten saavutus. Vastaavaan saavutukseen on yltänyt ainoastaan Markus Lampinen.
Otteluvideo >> tästä.

Karkkilan Sisu thaiboxing clubia edustava ja osittain myös Joensuussa treenava Lotta Loikkanen osallistui myös SM-kilpailuhin sarjassa -51kg. Loikkanen selvitti tiensä SM-finaaleihin voittamalla semifinaalivaiheessa Nummelan Sari Leväsen. Finaaleissa Loikkasella asettui vastaan Lahden Sanni Nurminen. Nurminen voitti ensimmäisen erän, mutta Loikkasen taktiikan muutos toiseen erään toi lopulta Suomenmestaruuden Loikkaselle tuomariäänin 3-0. Loikkasen yhtenä valmentajana toimii MMA Joensuun Tuure Mutanen.
Semifinaaliottelu >> tästä. Finaaliottelu >> tästä.

Kilpailut saivat laajasti hyvää palautetta katsojilta, yhteistyökumppaneilta, ottelijoilta sekä huoltajilta. Thainyrkkeilyä seurasi paikanpäällä lähes 400 katsojaa viikonlopun aikana. Tapahtuma oli myös nähtävissä striiminä European muaythai federation Facebook sivuilla. Parhaimmillaan katsojia oli tuhansia katsojia ympäri maailmaa. European muaythai federation Facebook sivulla on yli 30 000 seuraajaa. Tapahtuman pääjärjestäjänä toiminut Routa fight promotion saavutti myös tapahtumassa taloudelliset tavoitteensa, joten vastaavia kamppailutapahtumia on odotettavissa Joensuuhun tulevaisuudessakin.

Kuvien käyttöoikeudet

Kuvaajan nimi on mainittava aina kuvan käytön yhteydessä.

Perjantai

Marko Pennasen ottamat kuvat
https://markopennanen.kuvat.fi/kuvat/Urheilua/Thainyrkkeilyn+SM2018/Perjantai+-+Karsinnat/

Jesse Reinikaisen ottamat kuvat
https://drive.google.com/drive/folders/14_jE1SImJ7G2JrkbHCRJB1wtsySm0XaT?usp=sharing

Lauantai

Marko Pennasen ottamat kuvat
https://markopennanen.kuvat.fi/kuvat/Urheilua/Thainyrkkeilyn+SM2018/Lauantai+-+Semifinaalit/

Jesse Reinikaisen ottamat kuvat
https://drive.google.com/drive/folders/11Z6d8tWGX8e-1zUdTD69it4FHhSPHRvp?usp=sharing

Sunnuntai

Marko Pennasen ottamat kuvat
https://markopennanen.kuvat.fi/kuvat/Urheilua/Thainyrkkeilyn+SM2018/Sunnuntai+-+Finaalit/

Jesse Reinikaisen ottamat kuvat
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1HS2Tl-3mZfPHL7k87KNBIsuzw6Q89x16
2018-03-27T20:37:18+03:00